0007 Witbrood met bloem en instant gist ***

Vandaag heb ik een witbrood gebakken volgens een recept van de website "Plezier in de keuken".


Ingrediƫnten:
- 500 gram tarwebloem
- 300 ml water
- 10 gram zout
- 5 gram instant gist
- 10 gram margarine (verbetering)

Werkwijze:
1. Giet lauw water in de bak.
2. Voeg de margarine uit de koelkast aan het water toe.
3. Verspreid de bloem over het water.
4. Voeg het zout toe in een holletje.
5. Voeg de gist toe in een ander holletje.
6. Sluit het klep.
7. Stel de bakmachine in op programma 1, basis, voor 3:00 uur.
8. De korstkleur "Medium".
9. Start het programma.

Resultaat:
Het brood heeft een mooie witte kleur gekregen en een redelijk luchtige structuur.
De bodem en zijkanten hebben een dunne korst gekregen.
De bovenkant heeft een erg dunne korst.
Het brood heeft een hoogte van 11 cm.
Na 1 dag is het brood goed te snijden en smaakt redelijk.

Reacties