0009 Witbrood met bloem, instant gist en broodverbeteraar *****


Vandaag heb ik recept 0007 uitgeprobeerd met een broodverbeteraar die ik via de webshop Baktotaal had gekocht. Voor 500 gram tarwebloem gebruikte ik 25 gram van de broodverbeteraar, en het was een succes! In plaats van 11 cm rees het brood nu naar 17 cm.

Op dag 1, nadat het brood in de open lucht was afgekoeld, merkte ik dat de smaak duidelijk verbeterd was en de structuur lekker luchtig was. De korst was krokant en heerlijk om te eten. Ik bewaarde het brood aan het einde van de dag in een papieren broodzak van Soezie.


Op dag 2, nog steeds in de broodzak van Soezie, smaakte het brood erg lekker, hoewel de korst niet meer zo krokant was, maar nog steeds heerlijk eetbaar.

Op dag 3 was ik helaas door mijn broodvoorraad heen. 

Het was een geslaagd bakavontuur.

Recept

Ingrediƫnten:
- 500 gram tarwebloem (AH tarwebloem 89 eurocent)
- 25 gram broodverbeteraar(De molen )
- 300 ml water
- 10 gram zout
- 5 gram instant gist(Bruggeman)
- 10 gram margarine (verbetering)

Werkwijze:
1. Giet water in de bak.
2. Voeg de margarine uit de koelkast aan het water toe.
3. Weeg de bloem af, voeg verbeteraar toe, goed mengen.
4. Verspreid de bloem over het water.
5. Voeg het zout toe in een holletje.
6. Voeg de gist toe in een ander holletje.
7. Sluit het klep.
8. Stel de bakmachine in op programma 1, basis, voor 3:00 uur.
9. De korstkleur "Medium".
10. Start het programma.


Reacties